Taklimat perundingan pemasaran dan promosi harta intelek (IP) dan teknologi perlesenan - Idris, Juferi (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Perundingan yang berlangsung selama tiga jam ini dibahagikan kepada dua sesi, iaitu sesi pertama ialah pemasaran dan promosi IP dan sesi kedua I merupakan pengenalan kepada teknologi perlesenan kepada peserta. Program ini adalah bertujuan untuk memberikan pendedahan kepada peserta tentang "elevator pitching” sebagai sebahagian daripada strategi pemasaran. Selain itu, peserta juga turut didedahkan tentang cara-cara IP yang telah didaftar untuk dikomersilkan melalui pemberian kepada pihak W ketiga daripada lisensor kepada lisensee.