Bengkel pembuatan sabun daripada sumber bahan terpakai untuk warga emas anjuran FSG UiTM Tapah - Fadzil, Adibatul Husna; Zulkifli, Norsakina Zurina; Ali, Rosliza (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
10 Jun 2024 – Bengkel pembuatan sabun daripada sumber bahan terpakai yang telahdianjurkan oleh Fakulti Sains Gunaan UiTM Cawangan Perak Kampus Tapah dengankerjasama Pusat Aspirasi Anak Perak (PASAK) menerusi latihan program Pendidikan danLatihan Teknikal Vokasional (TVET) telah dijalankan pada 29 Mei 2024 sehingga 8 Jun 2024 diUiTM Cawangan Perak Kampus Tapah. Seramai 10 peserta yang terdiri daripada warga emas yang berusia lingkungan antara 60 hingga 71 tahun menyertai bengkel ini dan bengkel inimerupakan inisiatif daripada kerajaan negeri kepada rakyat negeri Perak dalam meningkatkankemahiran untuk kehidupan yang sejahtera.