Celik kewangan: pelajar perlu bijak uruskan kewangan diri - Mat, Mustafa Kamal; Azis, Saflina (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Setiap individu mempunyai keperluan kewangan yang berbeza, namun dalam keadaan kos sara hidup yang meningkat, pengurusan perbelanjaan secara bijak amat penting bagi mengelakkan pembaziran dan menjaga kestabilan kewangan. Sikap berjimat dan amalan menabung perlu dipupuk sejak muda. Namun, ramai pelajar IPT masih kurang mahir mengurus wang sehingga berbelanja untuk perkara tidak perlu, sedangkan mereka tiada pendapatan tetap dan hanya bergantung kepada wang sara hidup di kampus.