Program kerjasama Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB) bersama SMK Merbok: Bengkel Biblioterapi - Mohd, Hamidah (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2025)
Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB), UiTM Cawangan Kedah telah menganjurkan Bengkel Biblioterapi bersama Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Merbok, Kedah. Program yang diadakan di dewan sekolah ini merupakan satu inisiatif strategik bagi memperkenalkan kepada pelajar kaedah rawatan alternatif menggunakan bahan bacaan sebagai medium untuk membantu menguruskan emosi dan cabaran peribadi. Program ini juga selaras dengan usaha PSB dalam memperkukuh jalinan komuniti serta memperluas impak literasi maklumat dan kesedaran kesihatan mental di kalangan pelajar sekolah menengah.