Program kerjasama Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB) bersama SMK Merbok: Bengkel Speed Reading - Adnan, Hamimah (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2025)
Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB), UiTM Cawangan Kedah telah berjaya menganjurkan Bengkel Speed Reading bersama pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Merbok, Kedah. Program yang berlangsung dari jam 8.30 pagi hingga 10.30 pagi ini merupakan sebahagian daripada inisiatif pembudayaan ilmu di bawah Perancangan Strategik Perpustakaan UiTM 2025, yang menyokong KPI 5 (Program Budaya Ilmu) dan PI 8 (Program Kolaborasi Perpustakaan). Tujuan utama program ini adalah untuk memperkenalkan kaedah dan teknik bacaan pantas kepada pelajar, sekaligus membantu mereka meningkatkan kecekapan dan tahap pemahaman dalam membaca.