Program kerjasama Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB) bersama SMK Merbok: Bengkel Literasi Maklumat - Mohd, Hamidah (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2025)
Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB), UiTM Cawangan Kedah telah berjaya melaksanakan Program Kerjasama Pembudayaan Ilmu: Literasi Maklumat bersama Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Merbok, Kedah. Program yang berlangsung di Makmal Komputer SMK Merbok dari jam 8.30 pagi hingga 10.30 pagi ini merupakan inisiatif di bawah Perancangan Strategik Perpustakaan UiTM 2025 yang menyokong KPI 5 (Program Budaya Ilmu) dan PI 8 (Program Kolaborasi Perpustakaan). Pelaksanaan program ini memberi impak positif dalam memperkasa kemahiran maklumat pelajar serta memupuk kesedaran terhadap kepentingan literasi digital dalam pembelajaran masa kini.