Program kerjasama Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB) bersama SMK Merbok - Mohd, Hamidah (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2025)
Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB) telah menjalin kolaborasi bersama Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Merbok melalui penganjuran satu program khas yang diadakan di sekolah tersebut bermula jam 8.00 pagi hingga 1.10 tengah hari. Program ini disertai oleh seramai 124 orang pelajar Tingkatan 2 dan Tingkatan 3 dengan objektif memperkukuh kemahiran literasi maklumat dan membudayakan amalan membaca dalam kalangan pelajar. Majlis telah dirasmikan oleh Puan Atirah Ruslan, Timbalan Ketua Pustakawan (M) (KUP), sebagai tanda komitmen PSB terhadap pembangunan ilmu dan kesejahteraan pelajar.