Lawatan akademik Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Mutiara, Karangan ke Perpustakaan Sultan Badlishah, UiTM Kedah - Mohd, Hamidah (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2025)
Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB), UiTM Cawangan Kedah telah menerima kunjungan akademik daripada Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Taman Mutiara, Karangan, Kedah. Lawatan ini berlangsung dari jam 10.30 pagi hingga 12.30 tengah hari dan melibatkan penyertaan seramai 40 orang pelajar bersama empat orang guru pengiring. Program ini bertujuan memberikan pendedahan kepada pelajar sekolah menengah mengenai suasana pembelajaran di peringkat universiti serta peranan penting perpustakaan dalam menyokong kecemerlangan akademik.