Kejohanan bowling piala Penolong Rektor Universiti Teknologi MARA Cawangan Sarawak, Kampus Mukah 2016 - Ajol, Tracy Adeline (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Objektif penganjuran Kejohanan ini Adalah untuk memberi ruang kepada para staf di UiTM Kampus Mukah untuk mengeratkan hubungan silaturahim terutamanya, staf yang baru sahaja berpindah ke UiTM Kampus Mukah dan staf lama di UiTM Kampus Mukah, serta memupuk budaya hidup sihat dan cergas dan seterusnya menjurus kepada penghasilan kerja yang produktif.