Audit Fakulti Kejuruteraan Awam - Mohidin, Hasmah; Wilson Ungam, Pryscilla Issah (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Pada 8 hingga 10 Mac 2016, satu audit telah dijalankan di Bilik Mesyuarat Utama Blok A dan Makmal Blok C Fakulti Kejuruteraan Awam (UiTM Samarahan II) bertujuan untuk memberi nilai tambah dan memperbaiki pengurusan dalam organisasi fakulti kejuruteraan awam UiTM. Audit pada kali ini adalah khusus untuk mengaudit Course File, OEL dan CDIO para pensyarah. Pihak auditor juga mengaudit penolong jurutera bagi memastikan makmal di selenggara dengan baik dan mengikut prosedur yang betul. Temubual bersama KPP, KB/ RP, Penyelaras OBE, Buddy System dan pelajar EC110 juga dibuat untuk mengetahui maklumbalas setiap aktiviti fakulti yang telah dijalankan. Selain itu juga, terdapat beberapa cadangan penambahbaikan telah dikongsikan oleh pihak auditor untuk dilaksanakan di kampus cawangan Sarawak, hasil dari dapatan audit yang telah dijalankan. Oleh itu, audit pada kali ini secara tidak langsung akan menambahbaik pengurusan dalam Fakulti Kejuruteraan Awam Kampus Sarawak.