Gebyar Beasiswa Nusa Tenggara Barat 2023 - UiTM, IPSis (Institut Pengajian Siswazah (IPSis), 2023)
UiTM menerima jemputan dari Gabenor Nusa Tenggara Barat (NTB); Dr. H. Zulkieflimansyah untuk menghadiri Program Gebyar Beasiswa Nusa Tenggara Barat yang berlangsung pada 20 Mac 2023 di Lombok, Indonesia. Pada majlis ini, Gabenor mengisytiharkan akan meneruskan projek biasiswa kepada masyarakat Nusa Tenggara Barat untuk melanjutkan pengajian di peringkat pascaijazah bagi lima (5) tahun lagi bermula tahun 2024-2029.