Hari Orientasi Pelajar Pascasiswazah baru Universiti Teknologi MARA (UiTM) Sarawak - UiTM, IPSis (Institut Pengajian Siswazah (IPSis), 2023)
Pusat Pengajian Siswazah (PPS) telah menganjurkan bengkel orientasi pelajar baru pascasiswazah untuk sesi 20232. Bengkel ini dikendalikan oleh Prof Madya Dr. Ellen Chung sebagai Ketua PPS dan dibantu oleh dua orang koordinator iaitu Dr. Johari bin Abdullah dan Puan Sheela Faizura Nik Fauzi. Dua orang kakitangan PPS iaitu Cik Fazilawati binti Othman, sebagai Pegawai Eksekutif dan Puan Rosling binti Jemiron, sebagai Kerani Kanan juga turut hadir untuk membantu menjayakan program tersebut. Turut membantu ialah pelatih tahun akhir Cik Angelina Jessy.