Pelan Strategik Pendigitan UiTM 2022-2025 - UiTM, Jabatan Infostruktur (Jabatan Infostruktur, 2022)
Pelan Strategik Pendigitalan (PSP) UiTM 2022-2025 yang dahulunya dikenali sebagai Pelan Strategik ICT (ISP) UiTM merupakan Pelan Strategik ICT yang ketiga dibangunkan. Pelan Strategik ICT UiTM yang pertama adalah bagi tempoh 2013-2017 dan yang kedua untuk tempoh 2018-2021. Metodologi pembangunan pelan ini adalah berdasarkan kepada Panduan Pembangunan Perancangan Strategik ICT (PerSI) yang disediakan oleh Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU). PSP UiTM 2022-2025 memacu agenda pendigitalan universiti ke arah Globally Renowned University (GRU) 2025. Pelan ini menggariskan hala tuju strategik ICT untuk meningkatkan produktiviti dan penyampaian perkhidmatan ICT yang lebih cekap selaras dengan keperluan universiti. PSP UiTM 2022-2025 telah dibangunkan secara dalaman oleh pasukan projek yang diketuai oleh Penolong Naib Canselor (Infostruktur). Pelan ini dibangunkan dengan mengambil kira hala tuju pendigitalan di peringkat nasional dan global seperti Sustainable Development Goals (SDG) 2030, Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030, Rancangan Malaysia Kedua Belas (RMKe-12), Rangka Tindakan (Blueprint) Ekonomi Digital Malaysia (MyDIGITAL), Pelan Strategik Pendigitalan Sektor Awam (PSPSA) 2021-2025 dan Pelan Strategik UiTM 2025.