Polisi tenaga Universiti Teknologi MARA - UiTM, Vice Chancellor Office (Vice Chancellor Office, 2025)
Universiti Teknologi MARA komited sebagai universiti yang menepati piawaian kebangsaan dan antarabangsa dalam pengurusan kelestarian dan kecekapan tenaga secara realistik dan menyeluruh serta menjamin piawaian kualiti pengurusan tenaga melalui pendekatan yang progresif untuk mengoptimumkan sumber tanpa menjejaskan tahap keselesaan, keselamatan dan produktiviti warga universiti.