Ekspo selangkah ke UiTM (ESKU) meriah - Abang, Mohammad (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Program ini diadakan bertujuan untuk menyediakan ‘one stop centre’ kepada colon pelajar lepasan SPM untuk mendapat maklumat yang terperinci mengenai program-program pengajian yang ditawarkan di UiTM Sarawak. Ini bagi memudahkan para pelajar lepasan SPM untuk membuat pilihan kursus yang tepat dan bersesuaian dengan kelayakan keputusan SPM, minat dan prospek kerjaya mereka pada masa akan datang.