Islamic art festival 2016 - Mohd Kassim, Ahmad Fikri (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Islamic Art Festival 2016 yang merangkumi pertandingan nasyid, tilawah Al-Quran dan pertandingan tulisan khat telah diadakan di Politeknik Mukah pada 5 Mac 2016 (Sabtu). Festival tersebut telah dianjurkan flengan jayanya oleh Jabatan Pengajian AM (JPA) dan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) Politeknik Mukah, dengan kerjasama Baitulmal Sarawak, Bank Rakyat, Puspanita, PMU dan Rakan Pusat Islam (PMU). Pertandingan ini telah dirasmikan oleh Pengarah Politeknik Mukah iaitu Lt. Koi Bersekutu (PA) Abdubrani bin Yunus.