"Summer bootcamp penulisan artikel jurnal" dan lawatan penanda aras akademik PPSPA ke Sabah - Zamalik, Sarah Farhana; Wondi, Mohd Hafizz; Mohd Shafie, Siti Nur Atiqah; Abu Talip, Muhamad Syukrie; Badarul Azam, Akmal Shafiq (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Penerbitan artikel ilmiah merupakan keperluan penting bagi warga akademik dalam memastikan penyebaran ilmu, meningkatkan penarafan universiti serta memenuhi Petunjuk Prestasi Utama (KPI) individu dan institusi. Namun, cabaran yang sering dihadapi pensyarah ialah bimbingan khusus untuk menghasilkan manuskrip berkualiti mengikut piawaian penerbitan jurnal.