Bengkel 'Mathgic Calculator Mode On" di SMK Mukah - Zamalik, Sarah Farhana; Ajol, Tracy Adeline; Long, Suffina; Mohamed Idris, Hazfina (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Bengkel "Mathgic: Calculator Mode ON" yang telah dilaksanakan dengan jayanya pada 21 Ogos 2025 di Bilik Mesyuarat SMK Mukah dari jam 10.00 pagi hingga 12.30 tengah hari, adalah sebahagian daripada pengisian utama program Jelajah Aspirasi Ilmu anjuran Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Sarawak Kampus Mukah yang berlangsung dari 18 hingga 21 Ogos 2025. Bengkel ini bertujuan untuk memperkukuh kemahiran pelajar Tingkatan 4 dalam penggunaan kalkulator saintifik bagi menyelesaikan soalan berkaitan topik asas Matematik seperti Algebra, Persamaan Kuadratik, Indeks dan Fungsi.