Bengkel penulisan artikel jurnal berindeks Scopus - Zamalik, Sarah Farhana; Wondi, Mohd Hafizz; Mohamed Idris, Hazfina; Johar, Nurain (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Penganjuran bengkel ini merupakan inisiatif strategik bagi memperkasakan budaya penulisan serta penerbitan manuskrip berindeks dalam kalangan warga akademik. Antara pengisian utama termasuklah teknik pencarian literature melalui scoping review, strategi penulisan artikel ilmiah menggunakan teknologi Scopus AI, serta kaedah penyediaan manuskrip mengikut piawaian jurnal berindeks seperti Scopus dan Web of Science (WoS) yang telah disampaikan oleh Ts. Mohd Hafizz Wondi. Di samping itu, sesi praktikal menggunakan perisian SPSS turut dikendalikan oleh Dr. Muhammad Shahimi Arifin. Selain itu, atur cara program turut menampilkan sesi perkongsian oleh PTAR melalui pustakawan, Encik Adi Azri Mohamad.