Bengkel asas pengurusan kewangan perkasakan usahawan belia Mukah di bawah program PROPUB - Ariffin, Muhammad Shahimi; Mohd Shafie, Siti Nur Atiqah; Zakariah, Muhammad Zulkhairi; Anuar, Amira Hazwani; Nyandang, Joycelyne (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Bengkel ini memberi fokus kepada empat modul utama iaitu Klasifikasi Akaun, Dokumen Perniagaan sebagai Rekod Kewangan, Pengurusan Tunai Perniagaan (Buku Tunai), serta Penyimpanan Dokumen Perniagaan dan Proses Semakan Dokumen.