Sajak kemerdekaan alaf baru madani 2025 - Zahari, Mohd Fahmi (Unit Penerbitan e-Buletin JSKM, 2025)
Di ufuk pagi alaf baharu, matahari bangkit membawa janji, bumi merdeka ini terus bernafas, dengan doa nenek moyang, dengan keringat pejuang silam.