Usaha fakulti bantu pelajar melalui bengkel persediaan ujian - Mohamed Idris, Hazfina; Zakariah, Muhammad Zulkhairi (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Bengkel ini merupakan program berkala yang dianjurkan oleh FSKM pada setiap semester. Bengkel Persediaan Ujian Business Mathematics ini bertujuan khusus untuk mempersiapkan mental dan fizikal para pelajar dalam menghadapi ujian bagi kod kursus MAT112. Seramai 38 orang peserta telah menyertai bengkel ini dan mereka terdiri daripada pelajar yang mendaftar kursus MAT112 pada Semester Mac 2025.