UiTM tingkatkan prestasi matapelajaran Matematik sekolah rendah - Abang, Mohammad (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Objektif program ini iaitu menambahbaikan budaya pengajaran dan pembelajaran matematik melalui perkongsian ilmu, para peserta turut berpeluang mengetahui laporan analisis pencapaian Kuiz Matematik Piala UiTM 2015 dan mendengar taklimat mengenai hubungkait matapelajaran Matematik dengan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT). Selain itu, peserta turut mengikuti perbincangan bertajuk ‘Bagaimana Memupuk KBAT dalam Matematik.