Lawatan peningkatan kerjaya pelajar BA111 dan BA119 ke CENTEXS Mukah - Abang Abdul Rahman, Dayang Hummida; Kamaruddin, Siti Faridah; Yacob, Yusman; Anuar, Amira Hazwani (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Menjadi satu tradisi tahunan bagi Fakulti Pengurusan dan Perniagaan, UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah untuk mengadakan lawatan peningkatan kerjaya ke CENTEXS Mukah. Program ini adalah kesinambungan daripada Memorandum Persefahaman (MoU) yang telah dimeterai oleh UiTM Cawangan Sarawak bersama CENTEXS Sarawak, yang mana pelbagai bentuk kerjasama dan aktiviti bersama telah dirancang serta dijalankan dari semasa ke semasa. Lawatan yang telah dijalankan pada 14 Jun 2025 ini merupakan persediaan awal para pelajar Semester 4 dan 5 dari Program BA111 dan BA119 untuk menjalankan kursus jangka pendek. Kursus yang bakal diikuti adalah Foundation Certificate of Digital Marketing yang akan dijalankan pada cuti semester bulan Ogos sehingga September 2025.