UiTM Mukah perkukuh KPI dan strategi melalui bengkel semakan suku kedua 2025 - Ariffin, Muhammad Shahimi; Badarul Azam, Akmal Shafiq; Mijen, Shileyiusken; Perreau, Marilyn Edna; Rahim, Ahmad Syawana (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Matlamat utama bengkel ini adalah untuk menyemak, menilai dan menambah baik pencapaian KPI, di samping mengenal pasti jurang prestasi serta merangka strategi penambahbaikan yang sesuai bagi meningkatkan keberkesanan pelaksanaan. Langkah ini diharap dapat menjamin pencapaian sasaran KPI universiti secara lebih berfokus, mampan dan selari dengan aspirasi pendidikan tinggi negara. Antara objektif bengkel ialah menyemak semula pencapaian KPI suku pertama 2025 melalui analisis SWOT yang menilai kekuatan, kelemahan, peluang dan ancaman. Selain itu, bengkel ini turut merangka strategi penambahbaikan serta pelan tindakan baharu yang bersifat praktikal dan berimpak tinggi, seterusnya meningkatkan kefahaman serta penglibatan menyeluruh daripada semua jabatan dan unit dalam melaksanakan pelan strategik universiti.