Program agihan bubur lambuk dan kurma - Abang, Mohammad (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Program ini merupakan salah satu corporate social responsibility yang melibatkan UiTM dan juga pihak bank sebagai aktiviti giving back to the society (memberi semula kepada komuniti). Sebanyak 1000 bungkusan bubur lambuk dan buah kurma telah diagihkan kepada warga UiTM di perkarangan Masjid Al-Qurawiyyin oleh Profesor Dato Dr. Jamil Hamali, Rektor UiTM Cawangan Sarawak dan juga Encik Mohd. Salleh Talib, Ketua Wilayah 9 (Sarawak) Bank Rakyat pada petang ini tadi. Turut hadir ke program ini adalah timbalan-timbalan rektor, ketua-ketua pusat pengajian, ketua-ketua bahagian dan unit di UiTM Sarawak, para pensyarah, staff dan kakitangan bank rakyat.