Konsep vendor trend masa kini: strategi jualan Kelab Akademik (KA MART) UiTMCT Kampus Dungun - Che Ngah, Haslina; Mohamad, Zuraida; Abd Ghani, Roseziahazni; Abu Samah, A’tiqah Rashidah; Yusof Ali, Noorhayati; Kassim, Nor Akila (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2024)
Trend perniagaan sentiasa berubah dari masa ke semasa dan ini mempengaruhi tabiat membeli-belah pengguna. Antara perubahan dimaksudkan ialah konsep vendor dalam perniagaan. Vendor atau pembekal, merupakan elemen penting dalam perniagaan. Apa itu vendor? Menurut Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka (Edisi Keempat), vendor bermaksud penjual atau pembekal barangan (perkhidmatan). Konsep vendor bermaksud menjual barang-barang dari peniaga lain dengan cara mengambil sewa atau komisen.