Konvokesyen dan majlis penghargaan WISE 2016 - Abang Abdul Rahman, Dayang Hummida (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2017)
Kementerian Pendidikan Tinggi, KPT dan Othman Yeop Abdullah Graduate School of Business, Universiti Utara Malaysia, UUM dengan kerjasama Amanah Ikhtiar Malaysia, AIM dan Institusi-lnstitusi Pengajian Tinggi terpilih seperti kampus-kampus cawangan Universiti Teknologi MARA, UiTM dan Politeknik seluruh Malaysia telah melaksanakan program Women in Social Entreprise (WiSE) sejak beberapa tahun yang lalu. Seperti tahun-tahun sebelumnya, program ini telah diteruskan pada tahun 2016 dan telah pertama kalinya melibatkan UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah. Program ini bertujuan untuk mendedahkan konsep dan amalan keusahawanan sosial di dalam diri para peserta, selain menjalinkan jaringan di antara institusi pendidikan tinggi dan usahawan bumiputera serta komuniti setempat. Program yang dijalankan selama tiga (3) minggu ini dapat memberi kesan positif kepada pengajaran dan pembelajaran di institusi pengajian tinggi secara amnya dan UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah khususnya.