Perancangan persaraan - Mohamad Nasruddin, Nur Aqilah; Abu Samah, A’tiqah Rashidah; Abdul Ghani, Roseziahazni; Mohamad, Zuraida; Mohd Kassim, Nor Akila; Che Ngah, Haslina (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2023)
Setiap tempoh permulaan perkhidmatan ataupun kerjaya pastinya akan berakhir dengan persaraan. Setiap individu di Malaysia mahupun di luar negara sudah tentu mengetahui tentang perkara ini. Setiap negara mempunyai umur persaraan wajib bagi rakyatnya tersendiri. Di Malaysia, umur persaraan wajib adalah 60 tahun. Namun, setiap pekerja khususnya, penjawat awam diberikan pilihan untuk bersara lebih awal. Persoalannya, adakah golongan yang akan bersara atau ingin bersara awal sudah merancang persaraan mereka dengan efisien?