UiTM Cawangan Negeri Sembilan tandatangani empat MoU strategik perkukuh kerjasama halal - Jaafar, Mohamad Hasif (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Negeri Sembilan memperkukuh jaringan strategik global dengan memeterai empat Memorandum Persefahaman (MoU) bersama rakan industri tempatan dan antarabangsa dalam bidang pendidikan, penyelidikan dan industri halal pada 12 September 2025 di Zhengzhou, China. Antara kerjasama utama melibatkan International Future of Education Association (IFEA) dan IFEA (M) Sdn. Bhd., yang menumpukan inovasi pendidikan, latihan industri, pembangunan bakat TVET serta pemerkasaan keusahawanan halal, sekali gus mengukuhkan peranan UiTM sebagai peneraju pendidikan halal di peringkat antarabangsa.