Kemeriahan Aidilfitri bersama pelajar PPT - Husin, Nurul Izza; Mokhtar, Marina (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2025)
Sempena Syawal 1445H, Jabatan Sains Gunaan (JSG) telah mengadakan majlis jamuan raya bersama pelajar Pra Pendidikan Tinggi (PPT). Acara ini bertujuan untuk meraikan sambutan Hari Raya Aidilfitri serta mengeratkan hubungan antara pensyarah dan pelajar dalam suasana yang santai dan penuh keceriaan.Majlis ini dihadiri oleh barisan pensyarah JSG serta pelajar PPT yang tampil dalam busana tradisional berwarna-warni. Turut hadir memeriahkan majlis ialah Timbalan Rektor Akademik, Prof. Madya Ir. Ts. Dr. Hajah Siti Noraini Binti Sulaiman, yang turut memberikan kata-kata semangat dan dorongan kepada para pelajar. Pelbagai hidangan raya seperti ketupat, rendang, lemang, kuih-muih tradisional, serta sajian moden disediakan untuk dinikmati bersama. Selain menikmati hidangan, majlis ini turut dimeriahkan dengan pelbagai aktiviti menarik seperti pertandingan busana, persembahan pelajar, dan cabutan bertuah. Kehadiran semua yang terlibat telah menjadikan majlis ini bukan sekadar sambutan perayaan, tetapi juga satu platform untuk mengeratkan ukhuwah antara warga JSG dan pelajar. Jamuan raya ini mencerminkan usaha JSG dalam mewujudkan persekitaran akademik yang mesra dan kondusif untuk pelajar. Terima kasih kepada semua yang telah menjayakan majlis ini. Semoga tradisi seperti ini dapat diteruskan bagi memperkukuh hubungan antara pensyarah dan pelajar.