Lawatan akademik ke industri sains teknologi dan inovatif - Johari, Aiza; Abang, Mohammad (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Lawatan Akademik Ke Industri Sains Teknologi Dan Inovatif pada 5 hingga 8 Ogos 2014 ke Cyberjaya, Selangor dan Kuala Lumpur merupakan salah satu daripada aktiviti mahasiswa dan mahasiswi semester akhir jurusan Diploma Sains Komputer. lanya bertujuan untuk melengkapkan diri mahasiswa dan mahasiswi dengan kemahiran-kemahiran ilmiah kreatif, inovasi dan komunikasi. Aktiviti lawatan akademik yang disertai oleh 24 pelajar ini telah dijalankan bagi memberi pendedahan kepada mahasiswa dan mahasiswi Diploma Sains Komputer mengenai senario dan pengalaman yang sebenar alam pekerjaan dan sistem pengurusan sesebuah syarikat. Di antara aktiviti-aktiviti yang dijalankan adalah lawatan ke Petrosains dan PETRONAS Twin Towers, Jalan Tunku Abdul Rahman, Berjaya Times Square, Planetarium Negara, Muzium Negara, l-City Shah Alam dan Multimedia University.