Lawatan sambil belajar ke Loji Rawatan Air Slabi, Serian - Johari, Aiza; Abang, Mohammad (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Di antara objektif yang berjaya dicapai adalah mengukuhkan pemahaman pelajar mengenai proses rawatan air, di mana para pelajar telah diberikan taklimat dan juga demonstrasi mengenai cara pengendalian loji dan juga ujian kualiti air oleh kakitangan JKR Serian yang berpengalaman.