Lawatan akademik ke MAHA 2014, UPM dan Lembaga Sawit Malaysia (MPOB) - Milin, Nurshahera; Baadu, Rosina (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Objektif lawatan ke MAHA 2014 adalah untuk mendedahkan pelajar dengan perkembangan terkini agro-makanan dan industri asas tani di Malaysia, meningkatkan kefahaman pelajar mengenai hala tuju agro-makanan dan perniagaan asas tani, dan menggalakkan dan mendorong pembangunan pelajar dalam agro-makanan dan industri asas tani. Lawatan ke UPM pula bertujuan untuk memberi pendedahan kepada pelajar tentang kaedah pemprosesan susu segar dan cara untuk menjinakkan dan penjagaan kuda, dan memberi maklumat tentang kaedah penanaman tomato secara fertigasi dan kaedah pembiakan cendawan tiram kelabu secara praktikal. Lawatan ke Lembaga Sawit Malaysia (MPOB) pula diharap memberikan pelajar maklumat lebih terperinci tentang kajian penyelidikan penyakit sawit yang dikendalikan oleh UNIT GanoDROP, memberi pendedahan kepada pelajar tentang pengesanan awal Ganoderma mengunakan kaedah biosensor dan remote sensing, dan memberi maklumat kepada pelajar tentang pengawalan Ganoderma dengan kaedah kawalan kultur, biologi dan pengunaan bahan kimia.