Festival Halal 1.0 2025 meriah dengan pelbagai program edukatif dan kebajikan - Abdul Manaf, Muhammad Firdaus; Pauzi, Nasif Sidquee; Hussin, Muhammad Noor; Zaim, Nabilah Huda; Amran, Siti Hajar Sopia; Jaafar, Mohamad Hasif; Kamaruzaman, Mohd Asyran Safwan; Shahril, Suhaila; Mohd. Aminuddin, Nurul Safwah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Festival Halal 1.0 2025 anjuran UiTM Cawangan Negeri Sembilan melalui ACIS merupakan program berskala besar yang berlangsung dari 9 hingga 11 Jun 2025 dengan penglibatan pelajar, kakitangan dan masyarakat setempat. Festival ini dimulakan dengan Taklimat Kursus Sembelihan Ayam secara dalam talian, diikuti Program USR Sembelihan Ayam dan Program Korban Perdana 2025 di Kampus Kuala Pilah yang merangkumi amali penyembelihan, ibadah korban serta aktiviti gotong-royong bersama komuniti. Penganjuran diteruskan dengan Program USR Halal Awareness di Maahad Tahfiz as-Sa’idiyyah, Seremban yang bertujuan meningkatkan kesedaran halal dan memperkukuh kerjasama institusi, sekali gus mencerminkan komitmen UiTM dalam pemerkasaan ilmu, ibadah dan kesejahteraan masyarakat.