Cikgu Oma Ali: pengasas teknik BBMA - Harun, Nur Syikri; Sidek, Mohd Nazrul; Mat Zain, Mohamad Yusof; Raja Daud, Raja Mohd Noor Hafizi (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2023)
Oma bin Ali, atau lebih mesra disapa dengan panggilan Cikgu Oma Ally, merupakan seorang trader yang tidak asing lagi dalam dunia trading. Beliau mempunyai pengalaman selama 30 tahun dalam bidang kewangan dan pelaburan di mana beliau telah mula berkecimpung dalam pasaran kewangan sekitar hujung tahun 80-an dan menjadi ahli Malaysian Association of Technical Analysts (MATA).