Lawatan akademik program AM110 ke Pontianak, Kalimantan - Adenan, Faizul (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Dari perspektif pendedahan pendedahan kepada pentadbiran luar negara, pelajar-pelajar amat beruntung kerana mereka boleh lihat sendiri kaedah dan cara pengurusan sesebuah negara selain Malaysia. Mereka juga boleh melihat budaya, sosioekonomi dan politik di Pontianak, Kalimantan Barat melalui corak kehidupan penduduk setempat.