Pengalaman pertama KARISTA 2023 - Abdullah, Nasiha; Ngah, Nazlin Emieza; Abdul Talib, Nurafida; Mohamad Azmin, Nur Azwani; Adenan, Nur Dalila (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2023)
Tidak seperti tahun-tahun sebelumnya, karnival sukan staf kali ini agak menarik kerana adanya acara sukan baharu yang dipertandingkan iaitu sukan memanah. Pada umumnya, sukan memanah bukanlah satu acara sukan yang baharu kerana ia sememangnya telah diiktiraf di seluruh dunia, namun bagi kejohanan staf peringkat UiTM, ia julung kali dipertandingkan. Ini menimbulkan keterujaan kami untuk menyertainya meskipun kami tidak mempunyai pengalaman dan pengetahuan tentang sukan ini.