Lawatan akademik: informare voyage - Jack, Suriani (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Lawatan ini diadakan sebagai pendedahan awal kepada para pelajar mengenai agensi-agensi maklumat yang ada dalam negara dengan mengaplikasikan hasil pembelajaran sepanjang lima semester. Secara tidak langsung, lawatan tersebut dapat melahirkan sikap profesionalisme sebagai langkah persediaan ke alam pekerjaan.