Sekalung penghargaan: "jasamu dikenang, sumbanganmu dihargai" - Husin, Nurul Izza; Abd Hamid, Abdul Halim (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2025)
Jabatan Sains Gunaan ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada mantan Koordinator Jabatan, Dr. Mohd Muzafa Jumidali, atas segala jasa dan sumbangan beliau sepanjang tempoh perkhidmatannya dari tahun 2017 hingga 2024. Sepanjang kepimpinan beliau, jabatan ini telah menyaksikan pelbagai perubahan positif, termasuk peningkatan mutu pengajaran dan pembelajaran, penambahbaikan dalam penyelidikan serta pengukuhan kerjasama industri. Dedikasi dan komitmen beliau dalam memajukan jabatan bukan sahaja memberi impak kepada tenaga pengajar, tetapi juga kepada para pelajar yang mendapat manfaat daripada usaha dan inisiatif yang dilaksanakan. Kami amat menghargai kepimpinan beliau yang berwawasan, berintegriti, dan penuh inspirasi. Jasa beliau dalam memperkasakan jabatan ini akan sentiasa dikenang dan menjadi asas kepada kejayaan yang lebih gemilang pada masa hadapan. Dengan penuh rasa hormat dan penghargaan, kami mengucapkan selamat maju jaya kepada beliau dalam setiap langkah yang bakal ditempuh. Semoga kejayaan dan kebahagiaan sentiasa mengiringi perjalanan beliau.