Hari sukaneka NUSAS - Metom, Lilly; Abg Amar, Dayang Rohana (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Aktiviti ini diadakan untuk menjadi medium bagi memupuk nilai-nilai murni dalam minda pelajar. Pada masa yang sama, aktiviti ini secara langsung mewujudkan sikap kepimpinan, kerjasama dalam kumpulan dan rasa hormat-menghormati di antara para pelajar dan pensyarah.