Kolokium Jabatan Sains Matematik 2014 - Salleh, Juliza; Hamdan, Anniza (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Tujuan kolokium ini adalah untuk berkongsi ilmu serta bertukar pendapat di antara ahli-ahli jabatan terhadap hasil pembentangan daripada pensyarah-pensyarah jabatan ini. Selain itu, ia juga bertujuan untuk memupuk budaya penyelidikan serta boleh mengenal pasti inovasi atau penyelidikan yang boleh dilaksanakan pada masa akan datang.