Kursus asas komputer dan asas Microsoft Word 2010 - Johari, Aiza; Abang, Mohamad (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Kursus Asas Komputer dan Asas Microsoft Word 2010 Siri 3 dan 4 telah berjaya diadakan untuk dua siri di Bilik Simulasi Pejabat 1, UiTM Sarawak Kampus Samarahan 1. Kursus ini diadakan pada bulan Ogos dan September 2014 dianjurkan oleh Bahagian Pentadbiran bagi membantu staf yang kurang mahir dalam mengendalikan komputer. Semua peserta telah didedahkan kepada fungsi setiap kompenen dalam CPU. Para peserta juga turut dibekalkan dengan satu CPU setiap sorang untuk melerai dan memasang semula komputer dalam CPU. Selain itu, peserta turut diberi pengetahuan berkenaan dengan cara menggunakan Microsoft Word 2010, FinePortal, dan I-Staf Portal. Penceramah bagi kursus ini ialah Puan Aima Sumiyati bt. Maliki.