Sesi penerangan askar wataniah - Abd. Jaffar, Abdul Faeez Izdihar (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Objektif yang telah dicapai adalah memperkenalkan keanggotaan Askar Wataniah kepada warga UiTM Sarawak, menarik minat warga universiti untuk menyertai keanggotaan Askar Wataniah dan mengubah persepsi orang awam mengenai keanggotaan Askar Wataniah yang selama ini difikirkan sukar untuk disertai.