Konvo UiTM Sarawak kali yang ke 84 - Abang, Mohammad (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2016)
Kewujudan Universiti Teknologi MARA (UiTM) diakui telah memainkan peranan penting dalam pembangunan negeri ini, semenjak ia mula bertapak di Bumi Kenyalang pada tahun 1973 yang sehingga kini telah berjaya melahirkan hampir 35,000 graduan. Perkara tersebut diakui oleh Pro Canselor UiTM, Tan Sri Dato Seri Utama (Dr) Arshard Ayub yang menyatakan ada beberapa graduan UiTM Sarawak yang telah menjadi menteri, sama ada dalam kabinet persekutuan mahupun negeri.