Jual Salam - Yaakub, Ahmad Nazuki@Marzuki (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Pertama kali penulis mendengar ungkapan ini ketika masih belajar di sebuah sekolah menengah agama suatu masa dahulu. Baru sekarang terlintas untuk menulis dan membahas tajuk ini. Sebenarnya, Jual Salam merupakan salah satu urusniaga dalam Islam (muamalat).