Di ambang krisis ekonomi: apakah persiapan kita - Mohamad Azmin, Nur Azwani; Ahmad, Noorazlina (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Ekonomi Malaysia dijangka akan mengalami pertumbuhan yang perlahan pada tahun 2023 berbanding tahun 2022, kata Menteri Kewangan, YB Senator Tengku Datuk Seri Utama Zafrul bin Tengku Abdul Aziz di sidang media pada 21 September 2022. Ini berikutan pertumbuhan ekonomi global yang perlahan, harga makanan dan komoditi yang meningkat, serta ekonomi besar Amerika Syarikat dan China yang perlahan. Mata wang negara yang fleksibel juga semakin menurun dart hari ke hari yang menyebabkan kenaikan inflasi yang tinggi sejak krisis 1998.