Kenaikan harga barang di Malaysia - Ahmad, Noorazlina; Mohamad Azmin, Nur Azwani (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Pandemik COVID-19 yang melanda sejak tahun 2020 telah meninggalkan kesan ketara ke atas ekonomi negara dan sekaligus melebarkan lagi jurang pendapatan isi rumah. Pandemik juga memburukkan lagi keadaan dengan ketidakstabilan ekonomi, penurunan paras gaji pekerja, kegagalan syarikat bertahan, peningkatan kadar pengangguran dan harga barang.