Istiadat Konvokesyen UiTM ke-86 - Abang, Mohamad (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2017)
Istiadat Konvokesyen UiTM Ke-86, UiTM Cawangan Sarawak menyaksikan seramai 1,545 graduan bergraduat, dengan 541 orang menerima ijazah sarjana muda dan 1,004 graduan pula menerima diploma. Istiadat konvokesyen kali ini yang berlangsung selama lima sidang disempurnakan oleh YBhg. Tan Sri Dato Sri Haji Safri Awang Zaidell, Pro-Canselor UiTM. Dalam ucapannya, beliau menyeru kepada semua graduan supaya mempunyai keberanian dan inisiatif untuk melakukan inovasi dan kreativiti dalam menghadapi persekitaran ekonomi global yang semakin mencabar. Menurutnya, model baru ekonomi dan tranformasi ekonomi kini memerlukan graduan yang mempunyai kemahiran ilmu dalam pelbagai bidang, dan kreatif supaya anda tidak “tepu" dan boleh melangkah keluar dari zon selesa.