Literasi kewangan mengenai pengurusan portfolio digital di Malaysia siri 2 - Abdul Manaf, Suhaily Maizan; Mohamad Azmin, Nur Azwani (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Penggunaan teknologi kewangan global (FinTech) yang meluas telah menghasilkan pembangunan pelbagai perkhidmatan kewangan baharu yang boleh diakses oleh orang awam melalui telefon pintar mampu milik mereka (Anshari, Almunawar, & Masri, 2022). Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, FinTech telah menarik perhatian pelaburdan perniagaan dalam sektor kewangan untuk melabur dalam satu platform yang baharu (Potdar & Pande, 2021). Rentetan itu, pelbagai niche pasaran telah muncul hasil daripada evolusi teknologi maklumat bagi memenuhi keperluan pelabur (Tello-Gamarra, Campos-Teixeira, Longaray, Reis, & Hemani-Merino, 2022).